Naše nejbližší akce

Tábor hudby a divadla na tvrzi

divadlo + 2 kapely + ohňovka (18.5.2024 17:00)

Přijďte na tvrz pobejt! nač se můžeme těšit: - na divadelní vystoupení spolku z Tachova Komedyjanti https://www.komedyjanti.cz/ - naplno to rozjede kapela PUDETO, která nám předvede jak se hraje v Tachově https://pudeto-tachov.webnode.cz/ - fire show Patrik - vystoupení nadějného performera, kterého jste ještě na tvrzi neviděli - na tvrz se po několika letech vrací pravý Keltský rock v podání kapely Dick O´Brass https://dickobrass.cz/ V krčmě Vás točeným Bernardem a kýtou potěší spolek Vlčí doupě - výdělek bude věnován na pejsky. Víno, Prosecco a a Aperol přijede rozlévat kolínská Vinárna Pod lípou. Akce je bezkelímová/bezplastová, přinést si můžete vlastní půllitr nebo můžete využít vratných kelímků, které pro Vás budou připraveny. více

První nebovidská drakiáda, Nebovidské listy

4/2011

http://www.nebovidy.eu/E-zpravy

První školní víkend, 3. září 2011, proběhl na dětském hřišti první ročník nebovidské drakiády. Počasí  přálo nejen  pouštění draků, ale i koupání, a tak se akce pojala i jako,,rozloučení  s létem“. Vítr foukal sice jen sporadicky, ale na vyzvednutí draků do výšin to stačilo. Za účasti mnoha dětí a rodičů, nejen z Nebovid, Hlubokého dolu a okolí, zde ,,létalo“ 21 ručně vyrobených draků. Kromě toho si mimo soutěž zalétalo i několik koupených a dokonce i jeden akrobatický.

Pro děti bylo zajištěno pestré občerstvení, a to díky štědrým sponzorům. Žaludova pekárna  darovala rohlíky a párky do nich věnovalo řeznictví Hrbek a syn. Za limonády, pro tak parný den velmi vítanými, patří dík Sodovkárně Vavruška. Dopravu pro vše potřebné poskytla firma PKP dopravní.  Ze všech nebovidských podnikatelů na dárky do soutěží přispěla firma výfuky Tyll, dále obecní úřad a největší měrou pak firma Sopo. Jim všem organizátoři děkují.

 Děti své ceny, sladkosti a dárky získaly kromě soutěže draků i  při malování dráčků sádrových, zdobení draků dortíkových, při skákání v pytli, hodu na cíl nebo v malování křídou na silnici.  Za organizaci her patří poděkování místním sousedům a sousedkám.

Pro úplnost  informací  o průběhu akce se sluší podat zprávy o vítězích soutěže. Jako nejhezčí a nejlépe létající byl oceněn drak Péti Vokouna. V kategorii dětských diváků zvítězil drak Tomáše Urbánka. Oceněny byly samozřejmě všechny děti za práci na svých létacích zařízeních a taky za snahu dostat draky do vzduchu. Po oficiálním ukončení úspěšné akce a po uspání našich dráčků a dračic, proběhlo vyhodnocení úspěšn&e acute; akce rodiči až do pozdních nočních hodin. Už se těšíme na příští rok, na druhý podařený ročník.

Pavel Peter